06 - 282 591 32 info@sip-jantuin.nl

Heeft u ook nieuwe plannen voor uw tuin? Het lijkt nu dan toch een beetje winter te worden. Met deze kou is dit het moment om daar eens goed over na te denken.

Tijd voor wat onderhoud

Laat u inspireren door tijdschriften, tuinprogramma’s op tv en catalogi. Leg uw ideeën eens voor aan andere tuinliefhebbers en vertrouw uw plannen toe aan het papier.

magazines - kopie

U kunt deze tijd ook gebruiken om – lekker dik aangekleed – wat onderhoud te plegen aan bijvoorbeeld schuttingen, decoratiematerialen en gereedschap. Als u dan later weer in uw warme woonkamer zit, smaakt die geurige kop koffie of chocolademelk extra goed!

Rustig aan beginnen

Aan bollen, knollen en kuipplanten hoeft u in deze tijd van het jaar niet zoveel te doen, behalve controleren of ze niet bevriezen of verrotten. Sommige bomen en struiken kunt u nu al snoeien, zoals overwinterende fuchsia’s en bessenstruiken.

Wilt u alvast wat kleur in de tuin? U kunt nu winterbloeiende struiken kopen die uw tuin in deze grijze maanden lekker opfleuren. Momenteel lukt het even niet, maar als het niet meer vriest, kunt u ze zelfs planten.

Denk aan de vogels

Winters met veel sneeuw en vorst, lange schaatstochten en wandelingen in het bos. Die winterse plaatjes lijken tot het verleden te horen. Voor de tuin zijn ouderwets strenge winters niet verkeerd. Zo biedt de isolatie van een flink pak sneeuw een mooie beschermlaag voor de planten.

De vogels hebben het in de wintermaanden wat moeilijker. Zelfs als er geen sneeuw ligt, kunnen zij met moeite aan voldoende voer komen. Deze week hebben we wat vorst en het wordt wat kouder. U kunt ze bijvoeren, bijvoorbeeld met stukjes fruit om aan hun vitaminebehoefte te voldoen.