06 - 282 591 32 info@sip-jantuin.nl

Een goed gazon heeft kalk nodig. Kalk bevordert de opname van voedingsstoffen en is belangrijk om mos en onkruidgroei tegen te gaan. Sommige soorten hebben meer tijd nodig om op te lossen. Strooi het daarom in oktober-november. Dat zorgt voor een goede start in het voorjaar!

 

 

Bladeren ruimen

De bladeren vallen weer en je terras, oprit of tuin ligt er vol mee! Is harken of vegen niet jouw hobby? Er zijn handige bladblazers verkrijgbaar, elektrisch, op accu of benzine en, voor nog meer gemak, met zuig- en versnipperfunctie. Je hovenier inschakelen kan natuurlijk ook!

 

 

Gereedschap

Gereedschap en (maai)machines die niet meer gebruikt worden, kun je schoonmaken en geolied opbergen in een droge, vorstvrije ruimte. Denk je aan de aanschaf van een robotmaaier? Dan is nu een geschikte periode om je voor te bereiden.

 

 

Vaste planten uit de grond halen

November is de tijd om je tuin voor te bereiden op de winter. Meubels kunnen nu naar binnen. Zet klimplanten vast. Vaste planten kun je nu verjongen door ze uit de grond te halen, te scheuren en opnieuw te planten. Bescherm gevoelige planten tegen de winter.