06 - 282 591 32 info@sip-jantuin.nl

Als je overweegt om een nieuw gazon aan te leggen, zijn graszoden een uitstekende keuze. In vergelijking met graszaad bieden graszoden enkele belangrijke voordelen:

  • Minder onkruid: Graszoden hebben minder kans op onkruidgroei. Dit komt doordat ze al volgroeid zijn en een dicht tapijt vormen, waardoor onkruid minder ruimte krijgt om te groeien.
  • Direct gebruiksklaar: Na het leggen van graszoden is je gazon vrijwel direct klaar voor gebruik. Je hoeft niet te wachten tot het graszaad ontkiemt en groeit. Binnen enkele weken kun je al genieten van een groen en strak gazon.

 

 

Kleine tuin

Heb je een kleine tuin? Overweeg dan om planten en struiken in dwergvorm te kiezen! Deze compacte varianten zijn ideaal voor beperkte ruimtes. Hier zijn enkele voorbeelden:

 

  • Weigela picobella rosa (40 cm): Deze kleinblijvende Weigela heeft een hoogte van slechts 40 centimeter. Perfect voor borders of potten.
  • Viburnum opulus compactum (100 cm): Deze compacte Viburnum bereikt een hoogte van ongeveer 100 centimeter. Het is een mooie keuze voor een lage haag of als solitaire struik.
  • Pluimhortensia Bombshell (100 cm): Met een hoogte van 100 centimeter is de Bombshell-pluimhortensia een prachtige toevoeging aan je tuin. De pluimvormige bloemen zorgen voor een sierlijke uitstraling.
  • Dwergsering Syringa microphylla ‘superba’ (100 cm): Deze dwergsering blijft ook rond de 100 centimeter hoog. De geurige bloemen trekken vlinders en bijen aan.

 

Met deze compacte planten en struiken kun je zelfs in een kleine tuin genieten van groen en bloei!