06 - 282 591 32 info@sip-jantuin.nl

Rozen zijn prachtige bloemen die met de juiste zorg en aandacht nog mooier kunnen bloeien. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op luizen, omdat deze kleine insecten de gezondheid van je rozen kunnen aantasten. Gebruik indien nodig een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel om ze te verwijderen.

Daarnaast is het essentieel om wilde takken weg te knippen. Deze takken kunnen de groei van de rozen belemmeren en zorgen voor een minder mooie vorm van de struik. Door regelmatig te snoeien, houd je de plant gezond en bevorder je een weelderige bloei.

Zorg ook voor een losse aarde aan de voet van de rozenstruik. Dit helpt de wortels om beter water en voedingsstoffen op te nemen. Het losmaken van de grond voorkomt bovendien dat de aarde te compact wordt, wat de groei van de plant kan belemmeren.

Tot slot, vergeet niet om regelmatig te bemesten. Rozen hebben veel voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een speciale rozenmest of een organische meststof om de planten van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Bemest de rozen in het voorjaar en de zomer voor het beste resultaat.

Met deze extra zorg en aandacht zullen je rozen prachtig bloeien en je tuin opfleuren met hun schoonheid en geur!